400 g vand
20 g gær
500 g økologisk groft ølandshvede
75 g græskarkerner
Ca. 0,5 spsk. salt
Lav dejen dagen før du bager bollerne. Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter mel, salt og kerner. Rør med elmikser i ca. 10 min. Sæt i køleskabet med folie over skålen til dagen efter.
Dagen efter er dejen hævet. Brug to skeer med vand på til at sætte bollerne på en bradepande. Denne opskrift svarer til ca. 10 boller. Sæt en bradepande nederst i ovnen med ca to kopper vand i. Bag bollerne i 14 min ved 230 grader varmluft.
Mmm.... de er bare gode de boller. Meget bløde og luftige. Og fantastisk sunde!
Groft ølandshvede er har et højere indhold af protein og gluten end almindeligt hvedemel. Det har flere næringsstoffer. Kun en lille del af skaldelene er sigtet fra. Det er altså en væsentligt grovere mel end almindelig hvedemel, men dog mindre grov end fuldkornsmel uanset art. Men når disse boller er lavet udelukkende på groft ølandshvede er indholdet af fuldkorn alligevel rigtig højt :-) Samtidig mætter de rigtig godt.
Næste bageprojekt bliver at tilsætte noget økologisk svedje fuldkorns rugmel i opskriften. Proteinindholdet i denne mel er helt oppe på 14-17 %, hvor almindelig rugmel kun er ca. 9 %. Igen er det også mere næringsrigt.
Begge melsorter kan købes i helsekostforretninger og flere steder på nettet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar